Chat with us, powered by LiveChat Skip to content

Infrarød varmebehandling – hvordan virker det?

1. Hvad er “far infrarød varme” (FIR)?

Solenergi fra solen dækker et bredt energispektrum, herunder infrarødt, synligt lys, ultraviolet lys, røntgenstråler og gammastråler. Kun en lille del af disse solstråler er synlige som farver for os mennesker. Den store mængde af solens energiproduktion er i det infrarøde segment af spektret. Dette lys er ikke synligt, men kan mærkes som varme.

2. Hvordan påvirker infrarød varmeterapi din vægt?

Det at svede er en del af den komplekse termoregulatoriske proces i kroppen, og det øger hjertefrekvensen og den metaboliske hastighed. Processen kræver en stor mængde energi og reducerer overskydende salt og subkutant fedt. Fedt bliver vandopløseligt ved ca. 43 grader, og kroppen sveder fedtstofferne og affaldsstofferne ud.

3. Hvordan giver infrarød varmeterapi de samme virkninger som motion?

ca. 30 min. benyttelse af FIR-saunaen svarer til en 10 km løbetur da kroppen sveder i samme mængde. Infrarøde saunaer er perfekte til dem, der ikke har tid til regelmæssig motion eller lider af skader, som hæmmer vedholden aktivitet.

4. Hvordan fjerner infrarød varmebehandling affaldsstofferne?

Affaldsstoffer som natrium, alkohol, nikotin, kolesterol og kræftfremkaldende tungmetaller (cadmium, bly, zink, nikkel) akkumuleres i kroppen gennem dagligdagen. Kroppen eliminerer de fleste affaldsstoffer naturligt ved at svede, men processen er undertiden for langsom. Infrarød varmeterapi stimulerer svedkirtlerne, der renser og afgifter huden. FIR-varmeteknologien fremskynder simpelthen kroppens naturlige proces!

5. Hvordan forbedrer infrarød varmebehandling immunforsvaret?

De fleste sygdomme ledsages af feber. Under en feber opvarmes kroppen op for at fjerne virus og angribe fremmede bakterier. Ofte misforstået, er denne stigning i temperatur et naturligt stadium i immunsystemets helingsproces og er en af ​​de bedste måder at rense kroppen for ​​kemikalier og uvelkomne besøgende. Immunsystemet svækker vira og bakteriel vækst. FIR varmeterapi inducerer en “kunstig feber” ved opvarmning af kroppen, men uden smerter som under sygdom. Derefter er det lettere for kroppen at fjerne invaderende organismer, fordi immunsystemet aktiveres ved “kunstig feber”. Nylige undersøgelser viser også, at forkølelser og influenzalignende sygdomme reduceres kraftigt, hvis de i de tidlige stadier behandles med FIR-varmeterapi.

6. Hvordan reducerer infrarød varmeterapi stress?

Infrarød varmeterapi løsner musklerne og får kroppen til at slappe af. Mange fysioterapeuter bruger infrarød varme før massagens påbegyndelse, for at kunne give en mere grundig og effektiv behandling.

7. Hvordan gavner infrarød varmeterapi min hud?

Infrarød varme forbedrer blodcirkulationen, udleder snavs og kemikalier og fjerner døde celler på overfladen af ​​huden. Alle disse fordele fører til en mere blød og fast hud.

8. Hvordan lindrer infrarød varmebehandling smerter?

FIR-varme lindrer smerter ved at udvide blodkarrene og øge cirkulationen. Bedre blodcirkulation gør det muligt for at mere ilt når ud til de skadede områder på kroppen og hjælper med at reducere smerte og fremskynder helingsprocessen. Nylige sundheds- og medicinske undersøgelser viser, at FIR-varme er en vellykket behandlingsform mod gigt, reumatisme og muskelkramper.

Fit & Fun sælger infrarøde slanketæpper som kan gavne dig! Du kan finde den i vores webshop her!

Åbningstider

Mandag: 10.00 – 17.00
Tirsdag: Lukket
Onsdag: 10.00 – 17.00
Torsdag: 10.00 – 17.00
Fredag: 10.00 – 17.00
Lørdag: 10.00 – 14.00
Søndag: 10.00 – 14.00

Helligdage: 10.00 – 14.00

Tlf. 81 44 24 00

Adresse:
Mellemvang 3 | 4300 Holbæk